anniversary

Firar tydligen 100 dagar här i USA idag. Overkligt.

a handfull of awesomness

Dags att bjuda på bilder och text från ett par dagar som absolut kommer gå till historien om mig.


Onsdag - Torsdag (Thanksgiving)
Åkte med min värdfamilj till New York och Long island för att fira thanksgiving där med deras nära och kära. 
Kom hem med två matchtröjor, en från Mets (baseball) och New York Giants (football) som jag fick av min värdmammas bror, tack för dom! 

Fredag (Blackfriday)
Fick jobba 9:15-12:00, köra Jessie till hennes kompis och hämta chichi på hunddagiset. Det kallar jag jobbdag!

Sen är det så att dagen efter thanksgiving kallas för Black Friday och det är galen rea överallt här i USA. Det är tradition att åka tidigt till affärerna som öppnar vid 4 a.m. för att roffa åt sig det bästa. Detta visade sig var mer en tradition än nödvändigt. Jag och Kalle fyndade ett par riktiga kap under dagen.

Vi avslutade dagen med att åka till gymmet för att sedan åka hem till honom, laga tacos och spela poker.Såhär slutade pokern:
Efter lite hattande fram och tillbaka fick jag övertaget och höll krav i det, när Kalle hade några få marker kvar gick han all in på en bluff. Han satt med knekt, sju och jag följde efter med par i åttor som skulle visa sig bli triss i åttor när rivern vändes upp. Japp jag är stolt och vägrar påstå att det handlar om nybörjartur ;)


Lördag

Jag och Kalle knallade upp hyfsat tidigt och gjorde oss redo för en roadtripp på östkusten.
Vi tog oss upp till Long branch och arbetade oss ner därifrån ända till Atlantic City, östkustens Las Vegas.
Sjukt värd dag, allt var el perfecto! Blev inga bilder från Atlantic city tyvärr.
Här är en googlebild: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2c/Atlantic_City,_aerial_view.jpg

Söndag

Roadtrippen fortsätter.. Vi plockar upp Elin i Wilmington och ställer in siktet på Washington D.C.
Kalle droppar bomben om att en NHL i Washington vore ballt, sagt och gjort så beställde vi biljetter och skrev ut hemma hos Elin. Två timmar senare spottar vi Capitolium. Var lite speciellt att se Bäckström spela i NHL's kanske bästa förstafemma men matchen i sin helhet var ganska seg. Den gick till förlängning och sedan straffar som Capitals tog med 2-0 i straffar och 4-2 i matchresultat.
Ovechkin ;)


Imagine

Jag och Kalle har en sak gemensamt, tidsoptimism.. Han snäppet bättre skulle det visa sig.
Vi skulle dra till Giant efter att vi käkat på Willow Grove efter gymmet igår och båda behövde duscha.

Vi körde en ny taktik igår.
Kalle: "Den som står utanför din dörr först vinner och får börja som neger i neger president" (kortspelet)
Jag: "Taget!"
Han vann.. Jag hann precis få på mig byxorna när han stod utanför dörren. Men om vi skulle gjort en grundlig undersökning på vem som var renast tror jag att jag hade vunnit. Påstår ingenting, men det är min hypotes ;)


Ang. gymmet så... I'M BACK!! Släpper inte järngreppet om det här nu, it can only get better.


Drömde att jag var hemma inatt. 
Jag stod och pratade med någon och slängde in engelska ord i en svensk mening och någon hackade på det. Här borde är det ju liksom accepterat bland svenskar mycket mer än hemma i Sverige.
Då slog det mig att jag inte skulle få prata engelska mer och blev lite smått ifrån mig, sen vaknade jag och kände faktiskt en liten lättnad att jag låg kvar i min amerikanska säng.


Helgen blir bra!

tear it up

Har lite tid över så jag bestämde mig för att sno en lista från Sandras blogg och bjuda på.
Hate it or love it the underdog's on top


Namn:
.... Ta en titt på min header
Född: 13 Feb -90
Uppvuxen: Jag kallar min uppväxt för kollektiv mobbing från min familj då jag är den enda som inte fick växa upp på västkusten. Ofrivilligt född i Borås och satte mina första fotspår i Länghem där jag bott i 20½ år, influerad av kindbo och tranemotattare. Tror jag har gjort ett ganska bra jobb för att inte prata kindbo eller bete mig som en tranemotattare. Men jag är inte bitter, jag tog avstånd från båda och hittade ganska rätt på gymnasiet till slut och jag har haft det bra i Länghem. Planen är att bosätta mig där ute vid havet igen sinom tid. 
Familj: Mamma, pappa, tre systrar, en bror, en brorson, två systerdöttrar, morfar och ett gäng kusiner.
Civilstatus: Ofrivllig men självförvållad olycklig singel
Sysselsättning: Jobbar som Au Pair i USA och har så gjort de senaste tolv veckorna och kommer så göra de kommande 40.
Utbildning: Idrott & hälsa, två instruktörsutbildningar för gymträning, ett år på IT-linjen.
Favorit årstid: I Sverige, senvår.
Önskan: Att alla mina framtidsplaner skall gå i lås.  


Mina egenskaper
- Tidsoptimist. Har en förmåga att i de allra flesta fall vara sen eller i bästa fall i tid på minuten.
- Sjusovare. Sover mer än gärna länge på morgonen och går ofta och lägger mig senare än jag borde.
- Omtänksam. Jag bryr mig om människor och har lätt för att sätta mig in i folks situationer.
- Musikoholic. Vet inte hur många dagar jag hade klarat mig utan musik. Min personliga sak till Robinson hade lätt varit en fulladdad iPod. Hiphop spelas allra mest, jag gillar när det är äkta.
- Förhållandekille. Trivs bättre så.
- Glömsk. Mitt minne är ofta sämre än en valfri guldfisk. Kan vara ett riktigt handikapp ibland, eller rätt ofta.
- Filosof. Kanske inte professor i något ämne eller några revolutionerande idéer på mitt bord men jag tänker väldigt mycket, ibland för mycket. Jag är en sådan person som kan stänga in sig i sin egen värld. I sådana där situationer där det blir väldigt awkward med pinsam tystnad kan jag sitta och fundera över något och inte ens lägga märke till tystnaden medans den eller de andra sitter och svettas för att komma på något ämne att tala om.
- Jag har ganska lätt för att läsa ner människor, varför de beter sig som de gör, om de är sig själva eller försöker leva upp till något de inte är. Om folk ljuger eller kryddar lite väl mycket. Men jag väntar gärna till allra sista möjliga ögonblicket att tala om de för dom. Jag är inte ärlig på de viset att jag alltid säger vad jag tycker och tänker, det känns bara dumt.
- Träningsnarkoman. Räknar varken kalorier eller bygger upp hela mitt liv kring träningen men jag gillar miljön, attityden, träningslivet och känslan man får när man tränar.  Jag känner mig liten, klen, seg och hängig när jag inte tränat på ett tag. Skulle vilja påstå att mitt intresse har vänt mitt liv upp och ner. Allt från umgänge till storlek. Hade jag inte börjat träna och fångat intresset hade jag garanterat inte umgåtts med de personer jag gör i dag och varit en liten skit med tanke på min storlek i högstadiet. Jag tycker om
- Människor med talang som inte skryter om det men ändå står för att de är duktiga. Det är en skör tråd, men man ska kunna säga att man är duktig vara stolt men inte göra en för big deal utav det.
- Min familj
- Vänner, tv-serien. Med lätthet något av det bästa jag vet, undra om jag någon gång kommer att tröttna?
- Eminem, allt han gör är i stort sätt bra. Vår livshistoria är långt ifrån likadana men jag känner igen mig i honom och kan relatera till något eller ibland allt i de flesta av hans låtar. Han är äkta och han har gjort något sensationellt och skrivit historia sedan länge. Som Shazaam beskrev världen "världens bästa golfare är svart och världens bästa rappare är vit". Ombytta roller?
- Ida
- Amerikaner generellt. Deras syn på saker och ting är underbar, så också deras accent och ordval.
- Resa, jag älskar det! Dock föredrar jag en mer givande resa än strand, pool, hotell och all-inclusive.
- Att stå på egna ben. Den dagen jag har en möblerad lägenhet som jag delar med någon jag älskar på ett ställe där jag trivs och har ett jobb jag gillar med stadig inkomst samtidigt jag har uppnått de jag vill på vägen dit är jag som allra lyckligast. (Världens längsta mening, woooho)


Jag tycker inte om
- Attentionwhores och dokusåpor. Afasi's rad i låten Bomfalleralla "biter av stora kroppspulsådern som transporterar syre åt hela jävla världens dokusåpor" är mitt motto i den frågan. Blir det en andra säsong av Kungarna av Tylösand så överväger jag att inte komma hem till Sverige alls och kommer förmodligen göra ett tappert försök att byta ut mitt svenska medborgarskap mot något annat, förutom ett danskt eller tyskt.  
- Folk som lever på andras framgång och inte kan leverera själva. Som Organismen rappar i låten JKIBMM "alla vill få chansen att få vara känd i världen, annars kan man alltid vara den som känner världen. Gå på galor, alltid vara där på premiärer för att sedan läsa blaskor om vem gjorde vad och vem var där"
- Folk som påstår sig hata svenska polisen och inte kan skilja på rättsväsende och polis. 
- Rasism åt båda hållen, från svarta åt vita och vice versa. Speciellt att rasismen från svarta ofta är accepterad. 
- Folk som är pratar om något de inte vet något om. Debatterandet som pågick på Facebook bland sorgliga små random människor dagarna efter SD kom in i riksdagen fick mig att gå bananas. - "Läs inte då", hahaha, eller hur.
- Otacksamma jävlar!
- Generaliseringar och att dra alla över en kam i fall där det har en betydelse. Till exempel att alla poliser är svin när en blir dömd för något hemskt. Det är ungefär som att säga att alla författare är rattfyllerister för att Viveca Lärn blev dömd för det.

Framtidsplaner
Jag håller i skrivande stund på att avverka en av mina framtidsplaner, ett år i USA och att se den amerikanska kulturen och uppleva landet från en annan vinkel än den man upplever från den röda trappan på Times Square.
Resterande planer består av att resa, resa och resa och att bygga upp mitt liv kring något stadig såsom:
Göra högskoleprovet, kicka ass på intagningen till polishögskolan och bli intagen dit. Oddsen på att bli antagen första sökningen är tydligen inte så höga, ska göra mitt bästa. Helst vill jag gå i Växjö, men jag vet en som kommer från samma samhälle som jag som hamnade i Umeå, palla den? Det blir som det blir.
Man måste i alla fall gå sex månader som aspirant efter de två åren på polishögskolan och sedan arbeta som "vanlig" polis i 1,5 år innan man får söka vidare. Jag kommer antagligen söka vidare till någon sorts styrka, kravall eller insats känns som mitt forum.   
Vad har jag mer för planer? Man vet ju aldrig hur länge man får vara med i matchen liksom.
Lägga på mig ett och annat kilo muskelmassa är ju givet och när måttet kring vänster överarm är stor nog kommer jag plantera en tatuering där, ledsen pappa, det kommer att ske. 
Om detta går igenom har jag en stadig grund att stå på tycker jag, sedan som jag skrev ovan vill jag bo någonstans där jag trivs, tillsammans med någon jag trivs än bättre med.See ya!

hard knock life

Idag har jag tjänat pengar på att:
- få iväg barnen till skolan
- lämna medicin till Jake i skolan
- sovit
- gjort ett nytt träningsupplägg
- ätit mat
- lyssnat på massa musik
- kollat lyxfällan
- kollat dokumentär om sverigedemokraterna

Hade feta problem med att somna inatt och de fick träningen lida för idag, sov ut istället nämligen.
Det tar jag igen i helgen!

It's been a while!

"shit fan läget broshan, ja det var rätt längesen vi sågs, vi kan ta ett par bärs
och snacka genom vad som hänt under åren."

Ber verkligen jättelite om ursäkt att jag inte uppdaterar lika frekvent längre.

Vad har hänt?
- Jag och Kalle drog till en inomhushall där man betalar $5 för hyra av hallen och sen får man spela. Det gick ganska bra. Det var typ 12 andra amerikanska killar där Jag snörade påmig Allbäckdojorna, gjorde ett försök att gräva fram den fagra bollkänsla jag en gång besatt och satte tre mål varav ett med vänstern.
- Skypade idag och längtar helt plötsligt sjuuuuukt mycket till Februari. Må all lycka drabba mig, tack!
- Jag har fått brev. Säger inte er mycket, men underlättade vissa ting för mig. Tack för hjälpen mamma!
- Jag är sjukt lack på Daniel Adams-Ray's nya karriär. Hans rad på Ta de lugnt: "Borde vara legend inom hiphop, men är bara känd för att vara pop" fick precis en ny innebörd. Tragiskt. Och fd. Khilen, jag är lika sur på dig!
- Jag har snöat in på Afasi & Filthy igen. Lyssnar alltid på minst 2-3 låtar när jag är på gymmet förutsatt att jag inte glömt ipoden hemma. Men nu är jag mer effektiv, typ hela tiden. Han är kung. Sveriges bästa? I guess I'd vote Afasi!
- Vi spelade basket mot några tyskar. Kalle vann på 21 och jag kom tvåa. Sen körde vi match, två mot två, försten till fem. Vi gjorde vad vi skulle och vann med 5-0. Heja Sverige!
- Börjat smida planer för julen. Söder känns som ett ganska tillfreställande väderstreck på samma gång som "spara pengar" känns som nyckelorden för att få det fullbordat. När är det min tur att kamma hem ett par miljoner? Får börja jobba på den idén alltså.
- Träningen flyter på i hyfsad takt. Kände av smärta i axeln förra fredagen och fick avbryta axelpasset. Sedan  dess har det gått ganska bra. Imorgon blir det axlar och triceps, mina triceps ligger verkligen efter. Måste ta mig i kragen och snygga till ryggpassen också. Ska ge mig på någon slags maxning om ett tag också, bara för att liksom. Vi får väll se när och hur det blir.


Hittade en svensk kille jag inte sett innan som kallar sin Henry Bowers. Pinsamt att jag
inte känner till honom, sjukt skillad kille. Sök på honom på youtube, han har rimmen andra drömmer om.
Han dök upp i en cypher jag hittade på Youtube och fick mig att skratta:

Let me give it to you straight, no monkeybusiness
I bring it to your knees like an uncle visit
This fonkyshizzne is a part of my life
They told me to always try to see the positive side
So on 9/11 during the main event
I ran around the twintowers singing "it's raining men"


I guess that's all for now. Seeeee ya!cheche!

Det går ganska trögt här i bloggen men jag har lite problem med att lägga upp bilder för tillfället och jag vet själv hur sjukt tråkigt det är att läsa en blogg med bara massa bokstäver som man som läsare kanske inte bryr sig ett dugg om egentligen. Det är ju bilderna som är roliga.

Tänkte ge er lite updates på det senaste.

- Ida har fyllt sina 18 år, grattis till dig igen!
- Idag är en dag jag längtat efter länge, Lil Wayne släpps från Rikers Island och jag förväntar mig sjukt mycket nytt material från honom nu. Han och hans crew ska ha creed för hur det hållit hans namn hög i hiphopvärlden. 
Vissa, eller väldigt många vet nog inte ens om att han suttit inne och att han varit borta i 8 månader. Han har släppt en platta, hans medverkan på No Love och alla hans collabs med young money klicken för att bara nämna några stycken.

- Förra helgen var en partyhelg. Därifrån har jag iofs bilder men antar att de flesta som hänger på min blogg har sett bilderna på min Facebook. Kanske gör ett kompletterande inlägg med dem senare.
På Fredagen var det fest i Princeton i ett hus. Jag fick aldrig reda på om det var ett bebott hus eller ett hus ämnat för fest, nu är det nog inte bebott längre i alla fall, vilken jävla mess!
Det var häfigt som fan! Fullt med folk alla möjliga nationaliteter, maskerad, skön musik och amerikanskt!
Beerpong var såklart givet, jag och Kalle teamade upp och spelade två matcher. Vi fick stryk. Här är ett ypperligt tillfälle och ett av få tillfällen där man kan skylla på alkoholen, men jag väljer att inte göra det. Jag skyller på fusk! Haha, speciellt tjejerna vi mötte i sista matchen, de praktiskt taget böjde sig över bordet och la i bollarn. Va i helvete?! Men det var inte en kväll där man brydde sig om sånt direkt.
På Lördagen drog jag och Kalle till New York med höga förväntningar! Vi gled omkring ett tag, tog en yellow cab till vart förfesten skulle hållas, mötte upp ett gäng tyska tjejer och senare ett gäng svenska tjejer + Johan.
Förfesten var guld och senare blev det ytterligare en yellow cab till Lina Frey på Houston st. Idioten som skrev "annonsen" till festen har nog en major i mytomani / falsk marknadsföring. Han fick det att låta som vi skulle till något riktigt jävla fancy. Det var ju inte riktigt hela sanningen, men vi hade riktigt roligt och jag är glad att vi åkte dit! 

- Träningen går bra, bra, braaaaa! Fortfarande inte ikapp den form jag en gång varit i men jag närmar mig med stormsteg. Sitter här med sjuk träningsvärk i biceps och lite mindre sjuk värk i magmusklerna.
I veckan hantelpressade jag med 100lbs. Det är 45 kg så det är inget att skryta om då jag gjort bättre men det är ändå rejält peppande med att par svarta hantlar som det står "100" på, hur konstigt det än kan låta för er som inte känner er hemma i vår sport!

- Igår gick jag & Kalle på bio, The Social Network. Grym film, jag gillar den riktigt skarpt faktiskt även om jag vill veta sanningshalten i det hela. Det känns lite väl "story" för vara sant, men vad är en film utan en story? Kanske hade blivit tomt utan den. Gillar att killen i baggysweats står upp mot de med pengar, makt och respekt. Det är liksom shadystyle, på riktigt. Eminem hade varken pengar, makt eller respekt. Men utan allt det och en hjärna av guld så står han nu på månen och kollar ner på alla andra.

Har lite musiktips för den som känner att den delar min musiksmak, oförskämt lite skara som gör det dock.
- Medina har släppt nytt mixtape "Varsågod de e gratis", fast jag gillar det inte direkt, dom kan bättre!
- Kartellen har ny låt "Så vi gör det", känns som gammalt tugg men det fängslar ändå på något sätt även om jag inte alltid delar deras åsikter och värderingar speciellt kring polisen så kan jag inte låta bli att gilla musiken!
Nicki Minaj ft. Eminem - Roman's Revenge - Tungt!
- Allyawan har släppt nytt mixtape, iChroicles

Bäst av allt, nya versionen av Love the way you lie finns ute. Love the way you lie pt.2
Jag gillar den skarpt! Ledsen att det ljudet är dåligt, att de har pitchat rösterna och att de har klippt in den jobbiga world-premiere-rösten lite här och där. Men räkna med att ni kommer få höra den hör låten riktigt mycket längre fram!
En bättre och ren version finns här: http://www.kingsizemagazine.se/News.aspx?ArtNo=17711Delts like Kai Greene.. well..

GRYMMAREEE AXELPASSS slash ryggpass men axlarna gick sjukt bra!  tjock fett asnice!
Mitt gym har förresten kanske världens skönaste latsdrag, tror jag skruvar ner det och tar med mig hem om 10 månader. Jahaaaaråå, så in i helvete!


Köpte mig en pre-workout här i USA för ett tag sen, Code red från MuscleMeds.
Den är grym! MuscleMeds är också Kai Greene's sponsor, bara det är ju fett som valkar.


what did he say?

Funny thing - Vi hade middag häromdagen och jag skulle dra den otroligt intressanta historien om hur det finns en tradition i Sverige där vi äter ärtsoppa på Torsdagar. Den var nog lika intressant som tyskarna/älg-historian.

Hur som helst, ärtsoppa på engelska = pea soup. Jag har nog aldrig sagt pea soup innan utan det kom bara naturligt eftersom jag översatte ärt och soppa. När jag sa det slog det mig 0,00002 sek efteråt, kan man verkligen säga så?

Varför?


Pea uttalas pee (pii). Pee = kiss.
Pee soup = Kissoppa?


Men familjen tyckte inte det lät konstigt alls. Det var dagens lektion!

RSS 2.0